Masterpiece of

tres doux

There are many variations of passages of Lorem
Ipsum available, but the majority.

Macarons de trandafiri si un cadou

RoseMacaron-1

Sa va povestesc despre cadou sau despre trandafiri sau despre macarons? Voi incepe cu macarons. Ce este un macaron? Este o prajitura mica, rotunda, cu exteriorul sfaramicios si interiorul moale. Intre macarons se pune ganache de ciocolata sau gemuri de fructe sau creme pe baza de unt. Eu personal folosesc doar ganache sau ganache si gemuri/ jeleuri de fructe. Mi se pare ca ciocolata este singura care face un macaron sa straluceasca cu adevarat.
Originea lor este dezbatuta intre francezi si italieni, dar in momentul de fata, daca vreti sa gustati macarons adevarati incercati Pierre Herme, Laduree sau Anda Calinici :).
Macarons a fost si este marea mea provocare in bucatarie. Mereu caut metode sa il fac si mai bun si mai apetisant.

RoseMacaron-3

Una din aromele mele preferate la macarons este cea de trandafiri. Eu o imperechez cu ciocolata alba si trufe albe, dar astazi o sa ii pregatesc cu ganache de ciocolata alba si trandafiri.
Si in ultimul rand, cadoul :). Cadoul este o cutie de 8 macarons asortati. Cum il castigati? Imi spuneti intr-un comentariu care a fost sau este cea mai mare provocare a voastra in bucatarie si de ce. Abia astept sa citesc povestile voastre, pana vineri la ora 10.00, pentru ca macarons sa isi gaseasca stapanul pana de Paste.

RoseMacaron-4

Pentru macarons de trandafiri
150 g faina de migdale (sau migdale decojite)
150 g zahar pudra (Margaritar e recomandarea mea)
150 g zahar tos
35 ml apa
55 g albus
55 g albus
10 boboci uscati de trandafir
Colorant alimentar rosu sau roz (optional)
Migdalele, zaharul pudra si bobocii de trandafiri se pun intr-un robot cu cutite si se amesteca aproximativ 1 minut. Amestecul abtinut se cerne intr-un castron mare.
55 g de albus se amesteca cu colorantul daca folositi. Daca nu se rastoarna peste amestecul migdale-zahar fara a amesteca.
55 g albus se pregatesc pentru a forma „meringue italiana”, adica pentru a fi batute cu un sirop fierbinte de zahar. Zaharul tos si apa se pun pe foc mare si se fixeaza termometrul in asa fel incat sa masoare temperatura siropului si nu a fundului cratitei. Cand temperatura ajunge la 112 grade C, incepeti sa bateti albusurile. Cand siropul ajunge la 118 grade C, il turnati usor peste albusuri in timp ce continuati sa le bateti cu putere. Bateti albusurile pana cand sunt la temperatura camerei si sunt lucioase.

Collage

Puneti albusurile batute peste amestecul migdale-zahar pudra-albusuri. Amestecati, asigurandu-va ca toate ingredientele sunt incorporate. Macaronage-ul este gata atunci cand aluatul cade de pe paleta de amestecat in strat gros si se aplatizeaza in minim 7-8 secunde si maxim 15. Faceti testul acesta de mai multe ori, ca sa nu riscati sa supra amestecati. In cazul macaronage-ului, este mai bine sa subamestecati decat sa supraamestecati.
Cand aluatul este gata, puneti parte din el intr-un poche sau untr-o punga cu deschizatura de 8 mm-1 cm. Tinand poche-ul perfect perpendicular pe tava, faceti cercuri de 2.5-3 cm (pentru ca acest pas sa fie mai usor, desenati un sablon cu cercuri pe o hartie de copt – sablonul se baga sub hartia de copt pe care faceti macaronsii). Cand tava este plina, bateti-o usor de masa sau cu mana pentru a aplatiza complet prajiturelele si pentru a scoate eventualele bule de aer. Lasati tavile 30-60 de minute afara pana suprafata lor se usuca – daca puneti degetul, aluatul nu se lipeste.
Incalziti cuptorul la 155 grade C. Coaceti 15-18 minute – inainte de a scoate tava din cuptor, verificati ca se desprind de pe hartie. Daca nu se desprind, continuati coacerea.

RoseMacaron-5

Pentru ganache de trandafiri
10-15 boboci uscati de trandafir
270 ml smantana dulce
360 g ciocolata alba (35% cacao – daca are mai putin cresteti cantitatea de ciocolata)
Smantana si trandafirii se dau intr-un clocot. Se acopera si se lasa 15 minute la infuzat. Se strecoara – cantitatea rezultata trebuie sa fie 240 ml – daca e mai putin completati cu smantana proaspata, daca e mai mult, folositi doar 240 ml. Topiti ciocolata pe bain mare. Dati smantana intr-un clocot. Turnati smantana peste ciocolata amestecand usor. Acoperiti cu folie de plastic direct pe suprafata ganache-ului.Lasati 1 ora la temperatura camerei, apoi 12 ore in frigider.

RoseMacaron-8

Asamblare
Cu un poche sau cu o lingurita puneti crema pe un macaron si uniti-l cu un altul. Tineti macaronsii in frigider acoperiti 24 de ore inainte de degustare.
Update:
M-am hotarat sa fac doua extrageri: Carina a extras castigatorul cutiei mari de 8 bucati, iar Toma a extras castigatorul unei cutii mici, de 4 bucati. Numerele castigatoare sunt 8 si 10, adica Anca Soimu si Sabina.

RoseMacaron-9
RoseMacaron-10
Clipboard01

Comments

  • aprilie 30, 2013
    Jasmine

    Cred ca știi deja ca cea mai mare provocare a mea este tot Macarons-ul perfect (încă nu am reușit 🙁 ). Vreau sa-mi zica Sara ca sunt la fel de buni ca ai tai.

    reply
  • aprilie 30, 2013
    marcela campian

    marea mea provocare in bucatarie a fost OMLETA. 🙂 cum sa faci sa fie pufoasa SI consistenta, prajita dar nu uleioasa, cu TOT oul copt dar nearsa… cat ardei rosu? cata ceapa verde? ce fel de branzica?… o parte din trebari le-am rezolvat cu tava de muffins! maaaare descoperire 🙂 pentru branzica mai cuat raspuns… la alte nebunii nici nu visez! 🙂

    reply
  • aprilie 30, 2013

    Marea mea provocare a fost acum cativa ani cand vroiam sa „incep” cuptorul nou al casei pregatind o pizza. Pe site-ul de retete scria una, in realitate a fost alta: cu aluatul puteai sparge capete ( a iesit beton, literalmente) si am pus atat de mult topping incat a cazut mai mult de jumatate 🙂
    A trecut timpul si am invatat :D..acum iese chiar buna!

    reply
      • mai 3, 2013

        Dada, chiar te rog! 😀

        reply
  • aprilie 30, 2013
    Anca

    Buna Anda, cea mai mare provocare a mea vine abia sambata cand proaspat casatorita sotul meu mi-a spus ca ar fi cazul sa miroase de Pasti si casa noastra a sarbatoare…asa ca impreuna cu toata colegele mele de birou (doamne venerabile) am invatat teoria sarmalelor, acum am emotii mari cu practica…dar fie ce o fi casa tot va mirosi a sarbatoare:)))
    Te pup! Numai bucurii si Paste fericit!

    reply
      • mai 1, 2013
        Anca

        Ai dreptate..voi lua si cativa ardei sa termin compozitia mai repede:). Te pup Anda!

        reply
  • aprilie 30, 2013
    Stan Aurelia

    Marea mea peovocare a fost acum un an si jumatate,sa difuzat un reportaj la tv.cu torturi personalizate si artistice,in momentul acela am simtit ca si eu trebuie sa fac asa ceva.Nu aveam nici calculator,ma duceam in vizita pe la fetele mele si ma apucam sa citesc din blogurile celor care faceau asa ceva,am cumparat plastelina si ma-m apucat sa exersez,incepusem sa prind drag de ce faceam.Mi-m cumparat calculator si statem si noptile si invatam si exersam,in 8martie 2012 „mi-am luat inima in dinti”si am facut un tortulet ornat cu floricele si acoperit cu fondant facut de mine,floricelele decupate cu mana si diferite „chesti”ce aveam prin casa,nu va spun ce mandra am fost de acel tort si cate laude am primit din parte familiei,iar de atunci, aceasta provocare mi-a adus multe satisfacti.Macarons nu am gustat pana acum dar am auzit ca este cea mai fina si delicioasa prajitura!!!!

    reply
  • mai 1, 2013

    Marea mea provocare este sa fac o negresa (brownie) perfecta. Moale si untoasa in interior si putin sfarmicioasa in exterior, cum am mancat o data in franta la o cafenea. Am incercat mai multe retete, printe care si una cu ulei de masline in loc de unt, a fost buna dar nu perfecta. O sa mai incerc… 🙂

    reply
      • mai 2, 2013

        nu am incercat-o, pozele arata tare bine 🙂
        trebuie sa o incerc

        reply
  • mai 1, 2013

    Arata foarte bine! Cea mai mare provocare a mea sunt tot macaronsii…. Au iesit putin crocanti si nu am mai avut timp sa repet reteta! Ai tai sunt minunati!

    reply
  • mai 1, 2013
    anca

    Anda, si pentru mine marea provocare este tot Macaron-ul. Mie nu mi-au iesit pana acum, ultima data cand i-am incercat mi s-au intins in toata tava si a rezultat o foaie. Acum astept sa imi mai creasca bebelusa si sa incerc reteta ta de macarons. Oricum ai tai au o atingere de zana pe care visez si eu sa o aiba ai mei.

    reply
  • mai 1, 2013
    FLORYBALAN

    Buna, anda!!! Pentru mine bucataritul in sine e o provocare . Crescuta de bunici si protejata maxim nu am avut contact cu bucataria pana ce a aparut fetita mea Alessia . Cea mai mare provocare a fost prima mancare primul desert si fiecare noua zi e o alta provocare cand experimentez retete . Uneori imi iese ,alteori nu, din greseli invat si incerc sa nu le mai repet. Mai am o saptamana pana ma mut in noua casa asa ca am sa incerc sa fac Macarons fetita mea sigur va fi innebunita dupa ele . Multumim frumos pentru ca existi!!! Multi pupici de la Mami si Alessia

    reply
      • mai 2, 2013
        FLORYBALAN

        Sper sa fie de bun augur mutarea si sa reusesc sa imi cant pitica cu dulciurele bune, bune facute de mami

        reply
        • mai 2, 2013
          FLORYBALAN

          incant , scuze!!!

          reply
  • mai 1, 2013

    Draga Anda,
    nu stiu daca mai tii minte, dar inainte sa implinesc 30 de ani eram in mare depresie ca n-am facut in viata mea o prajitura. Cred ca a fost cea mai mare provocare din viata mea dpdv bucatarie….iar tu ai fost acolo laga mine 🙂 Mi-ai dat reteta de prajitura cu cioclata si banane, care a iesit chiar mancabila:)))
    De atunci am mai facut diverse combinatii de aaluaturi si briose si chiar tort pt Sofia de ziua ei, si mi-am dat seama ca nu e chiar asa ceva imposibil de realizat. In fodn, tot despre compozitie e vorba. Prajiturile mele super simple sunt foarte laudate.
    Insa fara acea prima incercare, in august 2009, nu as fi ajuns aici si e strans legata de tine aceasta amzuanta si frumaosa amintire.

    reply
  • mai 1, 2013

    Am mai mancat macarons din comert, dar tare as vrea sa incerc unii homemade. Imi pun si eu povestea mea in urna 🙂
    Provocarea mea in bucatarie e sa fac mancarea de acasa sa aiba gustul celei din restaurant fara sa fac excese. De obicei, cea din restaurant nu e tocmai sanatoasa, fiind plina de unt, ulei, smantana sau sare; dulciurile la randul lor au mult unt si zahar. Asa ca incerc mereu sa folosesc diferite condimente si ingrediente care sa dea gust unui piept de pui fad fara sa-l sotez in unt 🙂

    reply
  • mai 1, 2013
    ioana alex

    provocari in bucatarie?.. sunt mereu pentru mine. in ultimul timp incerc diverse dulciuri (muffins, cupcakes).
    macarons vreau sa incerc , dar vreau sa imi cumpar tot ce imi trebuie si dupa voi face prima incercare.atunci cand voi pregati macarons voi gusta pentru prima data, pt ca pana acum nu am cumparat asa ceva. 🙂

    reply
      • mai 1, 2013
        ioana alex

        multumesc! cu siguranta voi face poze! 🙂

        reply
  • mai 1, 2013
    Anda

    Deserturile sunt pentru mine o adevarata provocare, si in ultimul timp macarons. Imi place sa incerc retete noi, fiindca imi plac provocarile:)
    De cateva zile caut si studiez retete, caut ustensile si coloranti alimentari de calitate, pentru ca sa iasa totul bine (desi probabil prima data va fi un dezastru, dar nu renunt:)). Recunosc, deja am innebunit pe toata lumea, intrebandu-i daca nu cumva merge cineva in Franta, pentru a-mi cumpara acei coloranti speciali. Oricum, le-am promis ca ma revansez cu o portie de briose pentru inceput:)
    A inceput sa ma obsedeze atat de tare ideea de macarons, incat dupa ce o sa primesc foile de copt non-aderente, pe care le-am comandat, o sa ma pun pe treaba:) Imi doresc foarte mult sa fac si un curs pentru a invata sa fac aceste delicioase prajiturele.
    In fiecare zi imi spun ca trebuie sa reusesc!:)

    reply
  • mai 1, 2013
    Corina

    Buna Anda,
    Iti urmaresc blogul de multa vreme si astept tot timpul cu nerabdare o noua postare cu ceva si mai fin si mai iesit din comun de fiecare data. Reteta mea preferata e prajitura cu prune, fistic si mousse de ciocolata alba, pe care o fac la ocazii speciale. Pot sa zic ca am urmarit si cofetariile unde ai avut prajituri spre vanzare, am mancat briose de la Cosul Verde si Deeply chocolate cake de la Marty, insa nu am gustat din minunatul macaron semnat Anda Calinici. Si eu gatesc retete complicate de prajituri, insa macaronul ramane o provocare. Cred ca am incercat de vreo 4 ori pana acum cu rezultate destul de similare, atat cu reteta franceza cat si cu cea italiana. Macaronul creste, dar are o textura asemanatoare cu a bezelelor, iar dupa ce il scot din cuptor se lasa si devine lipicios. Nu stiu daca cuptorul pe gaz e problema sau conditiile de umiditate.. oricum nu o sa renunt, cel mai probabil o sa mai incerc cat de curand si aceasta reteta.

    reply
  • mai 1, 2013
    andreea

    Hmm …ce imi plac provocarile:)Mie intotdeauna imi place sa gatesc mancarea putin altfel, sa mai adaug un ingredient sau sa o fac putin diferit.cred ca ma plictiseste sa mananc aceeas mancare de mai multe ori la fel:)) Ca sa nu exagerez,…nu cred ca trece o luna sa nu gatesc cel putin un fel nou de mancare plus vreun desert nou.:)si imi place la nebunie!
    Acum sa va povestesc despre marea mea provocare in bucatarie de pana acum.
    Sotului meu ii plac foarte mult pastele, gatite in tot felul…(de multe ori si cand mergem la vreun restaurant el isi comanda un fel de paste ce nu mai mancase)Cand il intrebam ce ar vrea sa fac de mancare primeam un singur raspuns-paste!deja era enervant, ii faceam doar paste bolognese pt ca nu imi prea placeau.Vazand ca e asa innebunit dupa eleam zis hai sa incerc si alta retete.am mai facut vreo 2, 3 feluri si pt el erau super.si uite asa am descoperit retete care imi placeau si mie.Si…acum cateva luni mi-a propus sa alegem o zi din saptamana rezervata pt paste(la cina).Asa am ales ziua de marti , zi de paste:)Si acum pot sa spun ca imi plac foarte mult pastele :)si intotdeauna caut retete noi si pe cele ce le repet ma straduiesc sa le perfectionez.Satisfactia e imensa cand imi vad sotul extrem de multumit, si de fiecare data imi spune”astea au fost cele mai bune”

    reply
  • mai 2, 2013
    MONICA IONESCU

    Se pare ca mutatul in casa noua .. este un nou inceput, pentru multe persoane. De curand m-am mutat si eu intr-o noua casa … bucataria este mai mare iar dorinta de a experimenta noi retete a renascut. De 8 Martie am fost servita cu celebrele macarons, despre care eu, din pacate, nu auzisem …. M-au cucerit imediat si am inceput sa ma interesez in detaliu.
    Am citit mult despre ele, iar acum urmeaza provocarea de a pune in practica ceea ce am vazut si citit. Marea mea provocare este de a ajunge intr-un an de zile pot sa fac schimb de experinta cu profesionisti ca tine … cand voi ajunge la un anumit nivel de experinta, voi reveni!
    Pana atunci spor tuturor in bucatarie! Paste fericit!
    Anda, sa stii ca iti admir mult munca pe care o faci cu atata pasiune!

    reply
  • mai 2, 2013
    Oana

    Cea mai mare provocare din bucatarie de pana acum a fost pentru mine cheesecake-ul. Am mancat in SUA acum 2 ani o felie dintr-ul cheesecake perfect, la care mai visez si acum. Am incercat vreo 4-5 variante de retete, dar niciuna nu s-a apropiat de ce imi doream…

    reply
  • mai 2, 2013
    Anitta

    Cred ca cea mai mare provocare a fost Rainbow Cake! Pentru cei 15 ani ai mei, mi s-a parut foarte complicat, la inceput, insa acum imi iese destul de bine. Am trecut si de provocarea asta ! 🙂

    reply
  • mai 2, 2013
    Ina

    Cred ca cea mai mare provocare in bucataria au fost chiflele cu susan. Sunt un mare fan chifle cu susan, moi, proaspat facute dar cumparate:) Intr-o zi am dat peste o reteta de chifle asa ca am inceput lucrul. Aveam mari emotii ca nu o sa creasca sau nu o sa fie moi, dar spre surprinderea mea au iesit perfecte si s-au terminat repede :)) Sper sa am parte de cat mai multe „provocari” in continuare 🙂 Succes in tot ceea ce faci 🙂

    reply
  • mai 2, 2013
    simona miklos

    ,,DECORAREA MANCARI,, Cea mai mare provocare in bucatarie a inceput pot spune odata cu fetita mea ,ea avand acum 4 anisori ,deoarece am inteles ca pentru a face un copil sa manance sanatos e important gustul dar si felul cum decorezi acea mancare sau desert din farfurioara.:)

    reply
  • mai 2, 2013
    iulia

    buna tuturor.marile ”examene” ale mele=sa reusesc sa gatesc perfect intr-o bucatarie straina,sa le cistig increderea si sa mi se ceara sfaturi despre retete total straine de preparatele romanesti.rezultatele acestor provacari sunt mai mari decit cistigarea unui ”master chef” ! citesc mult despre gatit dar nu ma cred inca pregatita pt un blog.

    reply
  • mai 2, 2013
    Florina

    Fiind in cautare de un alt fel de cheesecake care sa inlocuiasca pasca traditionala am descoperit reteta ta http://www.deliceria.ro/2009/04/27/daring-bakers-cheesecake-on-my-mind/ si pot spune ca asta e marea provocare. Cred ca e ingereasca 🙂

    reply
  • mai 2, 2013
    Dana Ludusan

    Buna…
    eu in timp mi-am dat seama de pasiunea mea in bucatarie… imi palce sa experimentez noutati in ale delicateselor dulci.. pt mine fiecare prajitura desert, sau tort e o provocare.. nu imi place sa copiez pe nimeni ncii in viata dar nici in bucatarie.. imi place ale mele sa fie cat se paote de unicat…
    prima data cand am facut macarons a fost cu succes..dar cand am incercat a doua oara a fost un esec..:((.. dar nu ma las invinsa cu una cu doua.. sunt foarte ambitioasa si imi plac provocarile de tot felul…:)… iar pe tine te admir fffoaret mult.. cand voi ajunge la vara in romania vreau sa iti fac o vizita..:P… succes in continuare.. :*.. <3

    reply
  • mai 2, 2013
    maria

    Nu stiu care este commentul-ul „ideal” pentru a castiga, dar stiu un alt lucru: dupa ce ai mancat un adevarat Macarons, ramai speechless! Si dupa cum se mentiona mai sus exista doar 3 categorii care pot avea acest efect!!! 🙂

    reply
  • mai 2, 2013

    Marea mea provocare a fost să fac ciorbă de burtă. Mi-a ieșit atât de bună încât toți prietenii care ajung pe la mine anunțați, mă roagă să le fac. A fost o provocare pe care am câștigat-o. 🙂
    Cât despre macarons, așteptam un asemenea concurs încă de când le-am terminat de mâncat pe celelalte 🙂

    reply
  • mai 2, 2013
    Mihaela

    Acum 2 ani mi-am dat seama ca pot realiza si decora torturi. Si nu oricum. Le pot face mai bune decat la orice laborator de cofetarie :), si mai aratoase decat oriunde in oras :D. Si cele mai mari provocari sunt torturile pentru zilele de nastere ale fetitelor mele. Si ale mamei mele.
    Se apropie cu pasi repezi aniversarea fetitei mele mari, si-si doreste un tort cu o pisicuta. De cand mi-a spus, au inceput sa se invarta rotitele. Ce pisica sa fac? Pisica Marie a avut-o, probabil il voi face pe Figaro din Pinochio, ca-i tare dragut. Dar ce farmec are Figaro fara Pinochio? Si ce farmec au Figaro si Pinochio fara greierasul Jiminy? Ca sa nu mai zic de Cleo…Asa ca… spor mie la treaba :).

    reply
  • mai 2, 2013
    Gaba

    N-am mancat niciodata macarons,dar sunt curioasa de mor. Acum 2 zile ti-am descoperit blog-ul si sunt fascinata, pentru Paste o sa incerc cel putin o reteta de-a ta. 🙂 Paste fericit!

    reply
  • mai 3, 2013

    Draga Anda ,
    Iti urmaresc siteul de foarte multa vreme iar pe tine te-am gasit prin Adi Hadean. Adi povestea ca s-a cerut un tort special la Polus iar el te-a gasit pe tine si uite asa a inceput marea provocare. A iesit un succes iar el era tare mandru de asta. Pentru ce ati facut voi acolo , succesul nici nu putea sa nu fie asigurat. Atunci am gasit linkul catre siteul tau si il urmaresc cu mare drag. La macarons nu m-am incumetat niciodata cu desi ca prajituresc destul de mult as zice eu. Cu ce as putea inlocui bobocii de trandafir? In cazul in care folosesc matcha , cate grame as putea folosi in locul bobocilor de trandafir?Iti doresc multa sanatate alaturi de cei dragi si un Paste fericit !
    Multumesc
    Allexandra

    reply
  • mai 10, 2013
    Noemi

    Salut Anda,
    Saptamana trecuta inainte de Pasti am cumparat de la tine o cutiuta magica cu macarons 🙂 iti multumesc, au fost grozave, si nu o spun doar eu ci si cei dragi care au degustat alaturi de mine.

    reply
  • iunie 3, 2013

    Am descoperit blogul tau pe site-ul Barilla , atrasa fiins de reteta de macarons pe care ai publicat-o acolo si nu pot sa spun decat ca tare ma bucur , cu atat mai mult cu cat maine ma pregateam sa fac pentru a doua oara minunatiile acestea dulci si chiar eram in cautarea unei retete mai bune decat am incercat prima oara.
    Cred ca avem o gramada de pasiuni comune, asa ca te voi vizita cu siguranta de acum incolo, dar in egala masura si noua ne-ar face mare placere sa te avem oaspete in casuta noastra virtuala!
    Promit sa incerc reteta si sa ma intorc cu impresii sau intrebari daca e cazul!
    Cu mult drag,Daiana

    reply
  • iunie 16, 2013
    Carolina

    Draga Anda,
    Iti multumesc mult pentru receta macarons. Pentru prima oară am gustat acest deliciul, acum doua săptămîni si am decis sa încerc si eu, caci celor mici ai mei le-a plăcut enorm!
    Am „rasfoit” Internetul, dar nu am găsit receta potrivită. Receta ta e cea mai perfecta, sper.
    As avea o întrebare doar… cite albusuri sunt in 55 de grame?
    Vreau sa le pregătesc la ai mei o mică surpriza delicioasa de ziua fetei mijlocii! Sper sa-mi reuseasca!
    MULTUMESC

    reply
  • iulie 3, 2013
    Anca

    Buna Anda….offf, am facut si eu reteta asta a ta, dar am o mare dezamagire: nu-mi iese „piciorusul” macaronului.Care ar fi cauzele? Textura macaronul este ok crocant la suprafata si moale in interior…dar piciorushul nu este. Am mai facut o incercare si la fel, textura ok, piciorushul nu exista si sunt macaronsi ce s-au crapat putin pe suprafata.
    Da-mi niste sfaturi ca sa-mi iese bine urmaotarea data. Multumesc frumos

    reply
  • iulie 17, 2013
    Linella

    … Si dacă migdalele, din care urmează sa obținem faina, sunt cu coaja? E vreo problema? Nu pot găsi in magazine migdalele decojite!

    reply
  • septembrie 4, 2013

    Fantastica reteta. Chiar astazi am comandat boboci de trandafiri si ma intrebam ce desert deosebit o sa fac cu ei 🙂 Macarons cu trandafiri – suna si arata minunat, rafinat si perfect pentru un cadou frumos si deosebit. Am vazut ca nu folosesti cream of tartar. In toate retetele de pe internet pe care le-am gasit eu e nelipsit acest ingredient. Sa inteleg ca se pot face macarons foarte buni si fara cream of tartar?

    reply
  • februarie 13, 2014
    Aura

    Draga Anda,
    Am citit cu mare entuziasm receta pentru macarons si am prins la curaj si „aripi”. Ai descris foarte reușit fiecare pas, doar ca am o mica nelamurire:
    cum punem prima parte a celor 55g peste faina de migdale-zahar fără sa amestecam? Le punem albusurile nebatute? …Sau batem albusurile, apoi compozitia o punem peste faina migdale-zahăr?
    Si încă ceva: cit de important este ca albusurile sa fie scoase cu 2-3 zile din frigider si ținute la temperatura camerei?
    MULTUMESC

    reply
  • martie 19, 2014
    andizuz

    Buna, Anda! e minunat site-ul tau! imi face o placere deosebita sa iti admir minunatiile! Macaronsii, sunt minunati!! Am incercat acum reteta ta! Am vrut dintr-o portie sa fac 4 culori. Cei ce i-am lasat albi, au iesit bine, doar ca piciorus s-a facut doar intr-o parte, s-au ridicat asa pe diagonala. 🙁 cei colorati, au facut un mot, si s-au crapat :(( sunt foarte suparata. mai bine ii faceam doar albi. Oare care ar putea fi problema? ce colorant ar trebui folosit? pudra, sau gel? vreau sa mentionez, ca nu am termometru, deci nu am putut verifica temperatura, dar inainte cu 2 minute de a ajunge la punctul de caramelizare, am luat siropul de pe foc, si am adaugat in robot, peste albusul batut spuma. Astept sa ma lamuresti, daca poti 🙁 Iti multumesc din suflet! la cat mai multe minunatii!!! :*:*:*

    reply
  • martie 29, 2014
    Dorina

    Buna,Anda!E minunat ceea ce faci.Fac foarte des prăjituri,dar macaronsul nu-mi iese deloc strălucit.cand este urmatorul workshop,si unde se tine? as vrea din suflet sa partcip la urmatorul.Astept cu nerăbdare să-mi răspunzi.iti multumesc frumos.

    reply

Post a Comment